Big Guns in mnogo municije na Ekstra bojiščih

Današnji torek je kar pokal od dobrega hokeja. Ni čudno, saj je bil dan za Ekstra ligo. RED STARS in KLUB RADOVLJIŠKIH ŠTUDENTOV počasi popolnjujeta svoji ekipi, big guns prihajajo na ogrevanje pred zaključkom sezone. Obe ekipi sta že v prvi minuti dosegli po en gol; povedli so Zvezdniki v prvi akciji na tekmi, izenačili pa Študentje. Kaj kmalu so povedli tudi darkersko-študentski hokejisti, ki so ob koncu četrte minute nato po novem zadetku vodili z 1:3. V dvanajsti minuti so črni zadeli za 1:4. Tudi zvezde so konstantno napadale/streljale na gol študentarije, ki pa ga je v tistih trenutkih dobro branil Mark JUSTIN, tako da je bila večina municije potrošena v prazno … oziroma v neprebojen oklep rumeno-črnega vratarja. Končno je en zvezdni izstrelek našel tarčo v 18. minuti (2:4). Tako je bilo tudi ob polčasu. V drugi minuti nadaljevanja so darkerji povedli z 2:5, na drugi strani pa je minuto in pol kasneje še svoj tretji zaporedni gol na tekmi dosegel Matic PODLIPNIK. V 25. minuti so se zvezdniki približali na le še gol zaostanka (4:5), študentje pa so kaj kmalu spet ušli na +2, na +3 (28. minuta) in na +4 (33. minuta). Zvezde so se do 37. minute približale na 6:8, nato še pred vstopom v zadnji dve minuti brez vratarja dosegle še sedmi gol za totalen priključek (7:8), a … je zmanjkalo municije po strelu Jureta SOTLARja za 7:9 v 39. minuti. Prvi imeni tekme v točkovnem smislu sta bila Matic PODLIPNIK (Red Stars, 4+2) ter Nik SIMŠIČ (KRŠ, 3+3). 

KLIK-ni in izvedel boš več!

 

KROFKI ter LUFTARJI so bili na vrsti naslednji. Vročina je za odtenek manj tolkla v glave (in šleme), a vseeno ni bilo od strelskih vodov obeh ekip pričakovati kanonade, kakršni smo bili priča na prvi tekmi. Sinje modri sladkobneži so sicer že v prvi pravi ofenzivi preluftali obrambo nasprotnikov in zadeli svoj cilj, tekla pa je še prva minuta (1:0). Vodeni projektil Luke KOSMAČa je v 4. minuti rezultat izenačil na 1:1. Luftarji so nato povedli v začetku devete minute v trenutkih, ko je njihova armada imela številčno prednost. Sredi tekme se je ob igrišču pojavila tudi legendarna Katja MRAK, ki je bila deležna toplih pozdravov in stoječih ovacij mnogoštevilne publike, ki je spremljala krvavi boj. Tisti z luknjo v sredini trupa so v 16. minuti izvedli blitzkrieg, zadeli dvakrat in razmere na bojišču radovljiškega športnega parka uravnotežili (3:3). Še pred koncem polčasa je oranžno siva armada povedla s 3:5. Luftići so povedli s 3:6 v 23. minuti, pa ga fasali na prelomu 25. in 26. minute (4:6), nato pa vključili v boj svojo specialno enoto Čimžar-Ahačič, ki je v zaporedju zadela 5-krat. Končalo se je s 5:12, omenjena specialca pa sta bila tudi najučinkovitejša na tekmi; Anže AHAČIČ (4+2) ter Tadej ČIMŽAR (3+3). 

KLUB RADOVLJIŠKIH ŠTUDENTOV se je na večerni tekmi brez komandanta armade, sicer pa večnodobnega kapetana pojavil na tekmi proti PACIENTOM. Slednji so prvič z neznanim kemičnim orožjem nasprotnikovo obrambo okužili v peti minuti in povedli. Najeta študentarija se ni kar zlepa vdala in je izenačila v šesti minuti. Mlade, a okužene moči bolancev so spet povedle v sedmi minuti, pa svojo prednost povišale v deseti minuti (1:3). V razmerah za boj, kakršne sta si armadi lahko samo poželeli, zavidali pa jima bi jih tudi kaki številčnejši moštvi recimo Napoleona, Von Paulusa, ali pa morda Žukova, da slovenske vojske niti ne omenjamo, sta se vojski še naprej zagrizeno borili za vsak centimeter sovražnikovega (in svojega) teritorija. Še od popoldanskih bojev izčrpane enote študentov so v petnajsti minuti zaostajale že z 1:4, v šestnajsti minuti pa tudi z 1:5. Tak rezultat je stal na semaforju tudi ob taktičnem premoru na sredini bitke. Drugi del se je začel z nevarno in silovito ofenzivo jeznih črncev-študentov, pri tem pa so pozabili na taktično obrambo … zato je točno v sredino njihove obrambe priletel še šesti izstrelek v 22. minuti (1:6). V trenutkih, ko sta bili obe četi oslabljeni, je za študentarijo škodo Pacientom prizadejal Jure SOTLAR (2:6). Sledil je nov udarec v osrčje obrambe bolancev sredi 29. minute (3:6). Po novem udaru črnih v začetku 32. minute, razmerje na bojišču ni bilo več tako izrazito v prid ranjenih (4:6). Še bolj so se zadeve zakomplicirale po petem dirigiranem in natančnem projektilu črnih v začetku 33. minute (5:6). Do popolnega statusa quo je prišlo tik pred vstopom v zadnji dve minuti rednega dela bitke (6:6). Bitka med Klubom radovljiških študentov in Klubom blejskih pacientov je bila odločena v 43. minuti, ko so z eno od akcij črni presenetili bele in zmagali. Po štiri točke sta v bitki zbrala zmagovalca Jure SOTLAR (3+1) in Nik SIMŠIČ (1+3).