Red Stars, KRŠ in Golazen – zmagovalci ponedeljka

Tekmo med Red Starsi in Šmeks barom so bolje začeli slednji, ki so po petih minutah vodili že s tremi goli razlike (0:3). V šesti so prvič zabili tudi Starsi. Do enajste minute so s svojo kombinatoriko rezultat že izenačili ter v 14. tudi povedli. Rumeni so izenačili dobri dve minuti kasneje (4:4). Neodločeno je bilo tudi ob polčasu. V drugem delu so hitro začeli zabijati Starsi, ki so – tako, kot v prvem delu njihovi nasprotniki – v prvih petih minutah zabili trikrat (7:4). Za razliko od rumenih se tu niso ustavili in so zlagoma dosegali zadetke naprej. Šmeksi so svoj edini gol v drugem delu dosegli v powerplayu v 39. minuti, Starsi pa so jim do izteka igralnega časa zabili skupno 13 golov (Red Stars – Šmeks bar  13:5).

KRŠ in Luftarji so začeli bolj umirjeno. Prvi gol je padel v 6. minuti, dosegli pa so ga Luftarji. Črni v nadaljevanju najprej niso izkoristili powerplaya, v 12, minuti pa so le izenačili (1:1). V 17. minuti so si Študentje prislužili v šestih sekundah dve zaporedni kazni, Luftarjem pa ni uspelo izenačiti v treh minutah powerplaya. Prav nasprotno – dobili so gol ob igri z igralcem več in ob polčasu zaostajali (2:1). Študentje so v drugem polčasu kmalu v razmiku manj od minute zadeli dvakrat in povedli za tri gole (4:1). Luftarji so si v drugem delu prislužili dve kazni in dodali svojim nasprotnikom pe možnost gola iz kazenskega strela, ki ga pa le-ti niso izkoristili. Vseeno so študentje do konca zabili še dvakrat in zanesljivo zmagali (KRŠ – Luftarji  6:1).

V Prvi ligi je bila na vrsti tekma med Golaznijo in Witch Doctorsi. Prvi so v sedmi minuti zadeli igralci Golazni, Witchi so jim vrnili v naslednji (1:1). Witchi so nato dvakrat zadeli v 13. in 14. minuti; drugič od tega v powerplayu. Golazen se je približala v predzadnji minuti polčasa, do izenačenja pa niso uspeli priti. Jim je pa to uspelo v powerplayu že v prvi minuti nadaljevanja (3:3). V 24. minuti sta sledila še dva gola Golazni in Witch Doctors so nemudoma vzeli time-out. Zdelo se je, da jim je pomagal, saj so le nekaj sekund kasneje znižali zaostanek (5:4). NA njihovo žalost so na drugi strani takoj gol tudi prejeli in spet so zaostajali za dva gola (6:4). Nekaj kasneje je bilo že 7:4, Witchi pa so uspeli do 36. minute priti na gol razlike (8:7). V zadnji minuti so igralci Golazni zadeli še enkrat (9:7), Doctorsi pa nemudoma skušali izenačiti brez vratarja.  Zadeli so sedem sekund pred koncem,do izenačenja pa niso uspeli priti (Golazen – Witch Doctors  9:8).