Ledeni možje games – part one

Prva majska delovna nedelja v novi sezoni je prinesla štiri tekme. Eno v Prvi ligi in tri v Ekstra ligi. Ob osmih zjutraj je usoda na plato postavila

Witch Doctors vs Vikingi   6 – 5 (2:4)

najbrž pa je imel zraven kaj tudi organizator tekmovanja, določeni g. Bassanese … Šalo na stran, obe moštvi sta se zagnano lotili tekme v mrzlem in vlažnem jutru. Povedli so Witch Dosctorsi sredi sedme minute in v powerplayu sredi enajste povišali na 2:0. Slabi dve minuti (14. in 15.) so potrebovali njihovi nasprotniki, da so rezultat izenačili in z golom Seršena nato v 17. minuti tudi povedli. Isti igralec je na vstopu v zadnjo minuto polčasa zabil še enkrat za vodstvo Vikingov z dvema goloma razlike pred odmorom.

V prvih treh minutah nadaljevanja je vsaka od ekip zabila po enkrat (3:5), nato pa se je Vikingom v strelskem smislu ustavilo. Witch Doctorsi so znižali najprej v 32. minuti ter nato v 37. dokončno izenačili (5:5). da bi bila mera polna, so nato Witchi dosegli še zmagoviti gol le nekaj sekund po vstopu v zadnji dve minuti tekme (6:5).

Najučinkovitejši igralec tekme je bil Urban Sodja (Witch Doctors) s tremi goli in dvema podajama.

Klub radovljiških študentov vs Gostilnica in pizzerija Chilli   7 – 5 (3:0)

Le s štirimi igralci v polju (plus vratarjem) so se svojim nasprotnikom zoperstavili pri KRŠ-ju. Dolgo sta ekipi bili mrtev boj v prvem polčasu, do prvega zadetka pa je prišlo šele v 16. minuti, ko so zadeli črni. Študentje so v naslednji minuti povišali na 2:0 in polčas v rezultatskem smislu dokončali s tretjim golom v začetku devetnajste minute.

V dvaindvajseti minuti so KRŠ-jevci dosegli celo gol ob igri z igralcem manj. Ko je – malo prej izključeni – Bassanese dosegel še peti gol, nekaj minut kasneje pa Kalan šestega za KRŠ, je celo kazalo na katastrofo Chillijev, vendar so se ti v nadaljevanju le zbrali, nekoliko pa so pošle moči tudi Študentom. Prvi gol so Chilliji zabili v 28. minuti, čemur so sledili v zaporedju še trije in kar naenkrat je tekma v 35. minuti postala odprta (6:4). Še bližje skupaj ekipi nista prišli, saj je Kalan zabil za 7:4, tekmo pa je z golom končal Pirih (7:5).

Najučinkovitejša na tekmi sta bila Jaka Ankerst (1+3) in Luka Kalan (4+0), oba KRŠ …

Šmeks Bar vs Luftarji   4 – 7 (2:4)

Luftarji so zabili že v prvi minuti tekme (P. Kurnik). Isti igralec je dodal še drugi gol v začetku pete, vendar to seveda ni sprožilo še nobene panike v vrstah rumenih. Tudi tretji gol Luftarjev v začetku petnajste minute ni spremenil v smislu igre prav ničesar. Saj so Šmeksi v polju bili za silo enakovredni, a hkrati tudi povsem neučnikoviti. Svoj prvi gol so nato dosegli v 16. minuti. (1:3). Luftarji so znova ušli na +3 z golom v 18. minuti, ko je še drugič zadel N. Petrič. Da je razlika zanšala ob odmoru le -2 so z golom slabi dve minuti pred koncem polčasa vseeno poskrbeli Šmeksi (2:4).

Do 28. minute so nato rumeni z dvema goloma izenačili na 4:4, vendar jim je v nadaljevanju spet zmanjkalo idej in strelske učinkovitosti. To so s pridom izkoristili Luftarji, ki so do konca srečanja v zaporedju zadeli še trikrat  in tako zanesljivo slavili (4:7).

Najkoristnejši igralec tekme je bil Peter Kurnik (Luftarji, 4+0).

Klub radovljiških študentov vs Red Stars   6 – 11 (2:4)

Če jim je na prvi tekmi dneva še uspelo biti uspešni z le štirimi igralci, v drugo ni šlo več; govorimo o postavi Študentov za tekmo proti Red Starsem. Dokler je bilo moči dovolj, so se sicer uspešno kosali z zvezdniško ekipo Starsev, potem pa … Prvi na tekmi so zabili Študentje v začetku tretje minute tekme. Rdeče-modri Starsi so izenačili ob koncu šeste, vendar je Ankerst še z drugim golom na tekmi svojo ekipo znova povedel v vodstvo v 8. minuti. Sledili so trije goli Roka Tičarja (Red Stars), s katerimi je preobrnil vodstvo an tekmi v prid svoje ekipe (2:4).

Do 25. minute so nato Starsi zabili še trikrat in že dokaj zanesljivo vodili (2:7). Črni se še niso vdali in so tja do 29. minute tudi sami zadeli trikrat zapored (5:7). Tičar in Koblar sta zadela za Starse v 35. in 37. minuti (5:9), štirje goli zaostanka za utrujene Študente slabe štiri minute pred koncem pa so bili zanje vseeno prevelik zalogaj. Bassanese je sicer vlil še nekaj upanja z golom dve minuti in pol pred koncem (6:9), a je rutiniranim Red Starsem do konca nato uspelo zabiti še dvakrat (6:11).

Trije igralci pri Starsih so na tekmi dosegli po šest točk: Tičar (5+1), Koblar (3+3) in Tomaževič (2+4).