Znani polfinalisti!

Piše: Marko L.

Dve tretji tekmi sta bili odigrani v sobotnem jutru/dopoldnevu. Obe dodobra zaznamovani z novim muckom in mačkom/mački iz Muckovega legla. Na jutranji tekmi je ekipa KRŠ-jevcev po trdem boju uspela premagati ekipo Šmeks bara.  Črni so do devete minute povedli z 2:0. Šmeksi so do šestnajste minute zabili trikrat v zaporedju in preobrnili rezultat v svojo korist (2:3). Polčas se je vseeno končal ob minimalni prednosti Študentov, ki so v finišu zabili dvakrat (4:3). Tudi v drugem polčasu so dvakrat najprej zabili KRŠ-jevci (6:3). Rumeni niso popustili in so se kasneje približali na 7:6 in slabo minuto pred koncem celo na 8:7, ampak … v zadnji minuti so igralci KRŠ-ja zadeli dvakrat in si na ta način priborili pot v polfinale Ekstra lige (10:7). Najkoristnejši igralec tekme je bil Blaž Tomaževič (Šmeks bar) z dvema goloma in štirimi podajami.

Druga tekma dneva, odigrana v “prijetni toploti” junijskega dopoldneva, pravzaprav – razen nekaj vpitja v drugem polčasu – ni ponudila nobenih posebnih razburjenj. Igralcem Pizzerije in gostilnice Chilli se je očitno preveč poznala dolga noč ob praznovanju rojstva Berliskovega naslednika. Luftarji so v dobrih uvodnih sedmih minutah zabili štirikrat. Ko je v 9. minuti za Dobravce prvič zadel A. Bergant, so bili seveda vsi razpleti še možni (4:1). Žal njegovi ekipi ni uspelo resneje odigrati nadaljevanja prvega polčasa. Tega ni moč reči za Luftarje, ki so do zaključka prvih dvajsetih minut še petkrat premagali vratarja Chillijev in praktično odločili potnike za polfinale (9:1). Nekaj malega upanja za slednje se je posvetilo v prvih minutah nadaljevanja, saj so Luftarji močno popustili. Chilliji so v zaporedju zabili štirikrat in v začetku 29. minute zaostajali “le” še za štiri gole (9:5). V zaključku je bila obramba Chillijev preveč prepita … pardon … je bilo v obrambi Chillijev preveč prepiha, Luftarji pa so za drugo zmago in uvrstitev v polfinale zadeli še trikrat in zanesljivo zmagali z 12:5. Najkoristnejša igralca tekme sta bila Tadej Čimžar in Peter Kurnik (oba Luftarji), vsak s po tremi goli in tremi podajami.

Polfinalna para v Eliti sta tako Pink Panthers – KRŠ ter Luftarji – Red Stars. Prve tekme bodo predvidoma odigrane v torek.